Program XIV. Etnokampa

Od 9. do 13. kolovoza 2021. godine bit će održan četrnaesti po redu Etnokamp na hrvatskom jeziku koji organizira Hrvatska čitaonica u suradnji s Gradskom knjižnicom Subotica. Tema ovog petodnevnog druženja, koje će biti održano u dvorištu DSHV-a, bit će igra u svim svojim oblicima.

Tako će djeca osnovnoškolske dobi u okviru kreativno-manualnih radionica izrađivati različite društvene igre koje će na koncu ponijeti doma da se mogu tijekom godine igrati s ukućanima i prijateljima a upoznat će se i s igrama koje su upražnjavali naši stari. Bit će organizirane i druge radionice i aktivnosti kao dramska, kuharska, recitatorska, tradicijsko pjevanje, plesna, duhovna a jedan dan će provesti i na izletu. Kao i prethodnih godina posebna pozornost bit će posvećena očuvanju okoliša te će djeca raditi s recikliranim materijalima. Posljednjeg petog dana bit će održana završna priredba i prodajna izložba radova nastalih u kampu.

Program su podržali: Grad Subotica, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Beogradu, Osječko-baranjska županija, Hrvatsko nacionalno vijeće, Pokrajinsko tajništvo za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-nacionalne zajednice, Demokratski savez Hrvata iz Vojvodine, Salaš 024, STR Hit Voće, NIU „Hrvatska riječ“, Stolarija „Bašić“ i brojni pojedinci.

Preuzmite datoteke:

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Politika privatnosti