Informacija o nagradnom izletu za pobjednike XXI. Pokrajinske smotre recitatora na hrvatskom jeziku

Nagradni izlet u Osijek za pobjednike XXI. Pokrajinske smotre recitatora na hrvatskom jeziku bit će realiziran 17. 12. 2022. godine (subota).

Sva djeca koja su pobjedila na smotri 19. 11. 2022. godine ili su dobila poticajnu nagradu izlet trebala bi imati  pasoš ili putnu ispravu koji mora važiti 3 mjeseca od početka putovanja, dakle najmanje do 17. 03. 2023. godine, kao i ovjerenu suglasnost kod notara da mogu putovati u inozemstvo u organizaciji Hrvatske čitaonice. Ovu suglasnost je potrebno ponijeti sa sobom na put.

Takođe Vas molimo da brojeve pasoša ili putnih isprava s kojima će putovati u Osijek djece i osoba koje putuju s njima u pratnji dostavite što prije na e-adresu: bernadica@gmail.com ili na broj mobitela 069/1017090 (Bernadica Ivanković) ili najkasnije do 8. 12. 2022. godine te da nas obavijestite ukoliko je netko iz određenih razloga odustao od puta.

Na put se kreće u SUBOTU, 17. 12. 2022. godine. Autobus iz Subotice polazi u 8:00 sati ujutro od subotičke Katedrale. Recitatore iz obližnjih i daljnjih mjesta ćemo kupiti uz put prema okvirnoj satnici. Molimo da budete na uobičajenim postajama 15 minuta prije termina.

             Okvirna satnica:

7:45 – okupljanje putnika kod subotičke katedrale

8:00 – polazak od subotičke katedrale (recitatori iz Subotice)

8:25 – autobuska postaja na Mišićevu (recitatori iz Đurđina)

9:00 – Gradska hala Mostonga na izlasku iz Sombora (recitatori iz Berega i Monoštora)

9:30 – na glavnom putu kod benzinske pumpe u Sonti (recitatori iz Sonte)

9:45 – granični prijelaz Bogojevo (recitatori iz Vajske)

11:00 – prijam recitatora u Dječjem kazalištu „Branka Mihaljevića”. Domaćin gospodin Dražen Alerić, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Osijeka

12:00 – predstava „Što igračke žele” božićne tematike u Dječjem kazalištu „Branka Mihaljevića”

13:30 – objed i posjet – Franjevačka crkva i samostan sv. Križa na Tvrđi

15:00 – kraća šetnja Osijekom

16:00 – rana večera u ZOO hotelu

17:40 – vožnja Božićnim tramvajem - Ledeno kraljevstvo

18:30 – Advent u Tvrđi

20:00 – polazak doma

Satnica je okvirna i moguće su manje promjene.

Recitator treba ponijeti pasoš odnosno putnu ispravu koju je prijavio za putovanje i suglasnosti roditelja ovjerenu kod notara. 

Povratak je u kasnim večernjim satima. Očekivani polazak iz Osijeka je oko 20 sati a dolazak u Suboticu se planira oko 23 sata, ovisi o granici. Molimo da dijete ponese kontakt telefon za voditelja.

Projekt su podržali: Grad Osijek, Dječje kazalište „Branko Mihaljević” iz Osijeka, Franjevci iz Osijeka, Gradsko prijevozno poduzeće Osijek, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Hrvatsko nacionalno vijeće, Osječko-baranjska županija, Pokrajinsko tajništvo za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice i Grad Subotica.

Preuzmite datoteke:

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Politika privatnosti